Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Vítejte v sekci Aktuality. V této sekci budou zadávány upoutávky na různé akce konané klubem. Po dlouhé úvaze (oboustranné) a mé nabídce klubu českého bubláka s vedením webových stránek jsem obdržel, resp. mi bylo dáno požehnání v listopadu roku 2018! Nové stránky zakládám 7.února 2019 a chci je obohatit především o fotogalerii jak z výstav, tak z chovů chovatelů všech druhů bubláků. Děkuji za důvěru a doufám, že vás nezklamu a formou internetové sítě bubláka ještě více zpropagujeme společnými silami.

             dsc_0374.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozvánka na Osinalice 2022

(Bohuslav Potůček, 1. 8. 2022 21:32)

Vážení přátelé, vážené přítelkyně,
Léto je v plném proudu. I když většina z nás buďto užívá zasloužené dovolené nebo se na ní připravuje tak život v našem klubu pokračuje v nastoleném tempu, které jsme si my dali za úkol v usnesení na naší výroční schůzi v březnu v Lysé nad Labem.
Dovolte mi abych Vás co nejsrdečněji pozval do Osinalic na den Českého bubláka a na členskou schůzi klubu. Bude k řešení několik zásadních bodů jednání u kterých byste měli být. Jako první bod jednání budou na programu jarní volby nového vedení klubu na výroční schůzi v roce 2023.Tomuto bodu bychom se měli věnovat v dostatečné míře a zodpovědnosti. Klub je takový jako je jeho vedení a proto musí pracovat pružně plnit úkoly, které výboru vyplývají z titulu funkce. Dobře si to doma promyslete s přáteli z klubu při dobrém chlazeném pivu abyste měli jasno a zvolili jste si nový výbor vedení klubu. Dalším bodem jednání bude možná reprezentace českého bubláka na národní výstavě holubů v Polsku v Kielcích. Pokud sestavíme dvacetičlennou kolekci českých bubláků dostaneme nezanedbatelnou odměnu pro náš klub. Už v Osinalicích by jsme měli mít jasno kdo vystaví a kolik dá na výstavu bubláků. To jsou přátelé dva důležité body našeho jednání, ostatní program bude již tradiční a netřeba se o něm rozepisovat. To je jen má krátká pozvánka na naše setkání s přáteli z klubu, ale i s přáteli mimo klub, kteří rádi mezi nás jezdí. Poslední má anonce je že se bude konat tradiční malá burza. Občerstvení bude pro Vás připraveno a je jen na Vás zda přijedete.
Vážení přátelé, přeji Vám krásné prožití léta, plného zaslouženého odpočinku, krásných setkání a nových poznání, která Vás obohatí a naplní optimismem do dalšího života a hlavně klidné a bezpečné cesty do cílů Vašich dovolených i zpět.
Miroslav Červený váš předseda klubu.

100 let založení Klubu

(Fér Miroslav, 2. 11. 2021 16:57)

Přátelé, pro ty kteří se nemohli, z jakýchkoliv důvodů zúčastnit slavnostní Výroční členské schůze ke stému výročí založení Klubu, tak pár řádek.
V pěkných prostorách Hotelu Magnolia v Roudnici nad Labem se již kolem deváté sjížděli účastníci zasedání. Po akademické čtvrthodince jednatel klubu Miroslav Fér v 10,15 hod. přivítal klubisty i s doprovodem, zástupce ČSCH př. Václava Krůtu, Romana Kučeru i jako zástupce Klubu chovatelů českých čejek a lysek, předsedu Klubu strukturových holubů Pavla Drbu. V neposlední řadě zástupce města Roudnice nad Labem pana starostu Františka Padělka. Předseda klubu Miroslav Červený nejprve poutavě představil město Roudnici nad Labem i s jeho historií. Poté následovala jeho zpráva o činnosti klubu za posledních 25 let. Zároveň přečetl pozdravný dopis k našemu setkání od Ondřeje Matouše-předsedy Ústředního výkonného výboru ČSSCH.
Následovala zpráva jednatele klubu Miroslava Féra o činnosti klubu v uplynulém roce, vyzdvihl korektní až přátelské vztahy v rámci klubu. V současné době má klub 42 členů, kteří chovají kolem 610 párů bubláků v 31 rázech, či varietách. Ocenil možnost scházet se každoročně na Den českého bubláka v Osinalicích-každou poslední sobotu v srpnu. Setkávání je nejen o setkání přátelů z klubu či příznivců, dosti se i naplánuje činnost, naposledy příprava výročí klubu. Poděkoval přátelům Pauzrovým za možnost se u nich setkávat.
Zprávu pokladní přednesl Jirka Mach, jeho čísla docela potěšila. Následovala prezentace knihy Aleše Bukovského-Do českého holubářství patří bublaví muzikanti s podtitulem ,,Sto let s českým bublákem" Následoval křest knihy.
Člen ÚOK chovatelů holubů Roman Kučera pak předal Svazové vyznamenání chovatelům navrženým kloubem, kteří se zasloužili o rozvoj a propagaci českého bubláka. Jsou to: Karel Smola, Emanuel Pangrác, Bohuslav Pauzr, Ivan Janoušek a Aleš Bukovský. ČESTNÉ PODĚKOVÁNÍ za propagaci českého bubláka při příležitosti 100 let trvání, předali všem členům klubu předseda Miroslav Červený a jednatel Miroslav Fér. Starosta města pan František Padělek vyzdvihl práci a prospěšnost naší práce, popřál klubu co nejvíce mladých do zapojení aktivit spojených s přírodou, zvláště v dnešní přetechnizované době. Popřál k tak významnému výročí a popřál, aby klub takto slavil i další desetiletí. Poděkování za pozvání i pozdravy pronesli přátelé Václav Krůta, člen sboru posuzovatelů holubů, za ÚOK ČSCH Roman Kučera a předseda klubu strukturových holubů Pavel Drba.
Po obědě za zvuků líbezných písniček dvou harmonikářů Aleš Bukovský podepisoval nově vydanou knihu.
Slavnostní fanfára na trubku Jirky Macha zakončila velice zdařilý sváteční den a poslala Klub chovatelů holubů českých bubláků do dalšího chovatelského storočí..

informace

(Fér Miroslav, 17. 9. 2021 13:33)

Milí přátelé v klubu, dopředu vás informuji, že slavnostní zasedání ke stému výročí založení Klubu chovatelů holubů českých bubláků se bude konat v Roudnici nad Labem v sobotu 30.října 2021. Prosím udělejte si na tento den čas. Je to pro nás mimořádná událost. V rámci tohoto slavnostního zasedání bude k odběru i knížka ke 100. výročí klubu od Aleše Bukovského. Jak bylo sděleno ve Zpravodaji č. 1, výborem klubu byl odsouhlasen vyjímečný, dvojnásobný příspěvek člena klubu pro rok 2021 a to je tedy 400,- kč. Bylo rozhodnuto, že tuto částku zaplatí i starší členové, kteří jsou osvobozeni. Někteří zaplatili i částky vyšší. někteří to nepochopili a nezaplatili vůbec. Klub, na naše poměry, nemalou finanční stránkou, podpořil autora knihy sponzorským darem. Kdo si svoji povinnost splnil, dostane knížku zdarma, kdo ne, pokud ji bude chtít, bude si ji muset zaplatit. Částka knihy však přesahuje částku domluveného příspěvku 400,-kč. Budu se snažit co nejdříve vydat Zpravodaj č.2/2021, kde budete mít Pozvánku i s místem určení konání a čas jednání. Těším se na vás,
Fér Miroslav, jednatel klubu.

Informativně

(Bohuslav Potůček, 31. 8. 2021 22:25)

V rubrice Aktuality můžete přenechávat aktuální informace okolo dění v klubu, dále informovat o připravovaných akcích klubu, speciálních výstav a pozvánek na různá setkání.