Jdi na obsah Jdi na menu
 


100 výročí založení klubu

16. 12. 2021

251432633_4588446464527272_2870636063960860850_n.jpg

Přátelé, pro ty kteří se nemohli, z jakýchkoliv důvodů zúčastnit slavnostní Výroční členské schůze ke stému výročí založení Klubu, tak pár řádek.
V pěkných prostorách Hotelu Magnolia v Roudnici nad Labem se již kolem deváté sjížděli účastníci zasedání. Po akademické čtvrthodince jednatel klubu Miroslav Fér v 10,15 hod. přivítal klubisty i s doprovodem, zástupce ČSCH př. Václava Krůtu, Romana Kučeru i jako zástupce Klubu chovatelů českých čejek a lysek, předsedu Klubu strukturových holubů Pavla Drbu. V neposlední řadě zástupce města Roudnice nad Labem pana starostu Františka Padělka. Předseda klubu Miroslav Červený nejprve poutavě představil město Roudnici nad Labem i s jeho historií. Poté následovala jeho zpráva o činnosti klubu za posledních 25 let. Zároveň přečetl pozdravný dopis k našemu setkání od Ondřeje Matouše-předsedy Ústředního výkonného výboru ČSSCH.
Následovala zpráva jednatele klubu Miroslava Féra o činnosti klubu v uplynulém roce, vyzdvihl korektní až přátelské vztahy v rámci klubu. V současné době má klub 42 členů, kteří chovají kolem 610 párů bubláků v 31 rázech, či varietách. Ocenil možnost scházet se každoročně na Den českého bubláka v Osinalicích-každou poslední sobotu v srpnu. Setkávání je nejen o setkání přátelů z klubu či příznivců, dosti se i naplánuje činnost, naposledy příprava výročí klubu. Poděkoval přátelům Pauzrovým za možnost se u nich setkávat.
Zprávu pokladní přednesl Jirka Mach, jeho čísla docela potěšila. Následovala prezentace knihy Aleše Bukovského-Do českého holubářství patří bublaví muzikanti s podtitulem ,,Sto let s českým bublákem" Následoval křest knihy.
Člen ÚOK chovatelů holubů Roman Kučera pak předal Svazové vyznamenání chovatelům navrženým kloubem, kteří se zasloužili o rozvoj a propagaci českého bubláka. Jsou to: Karel Smola, Emanuel Pangrác, Bohuslav Pauzr, Ivan Janoušek a Aleš Bukovský. ČESTNÉ PODĚKOVÁNÍ za propagaci českého bubláka při příležitosti 100 let trvání, předali všem členům klubu předseda Miroslav Červený a jednatel Miroslav Fér. Starosta města pan František Padělek vyzdvihl práci a prospěšnost naší práce, popřál klubu co nejvíce mladých do zapojení aktivit spojených s přírodou, zvláště v dnešní přetechnizované době. Popřál k tak významnému výročí a popřál, aby klub takto slavil i další desetiletí. Poděkování za pozvání i pozdravy pronesli přátelé Václav Krůta, člen sboru posuzovatelů holubů, za ÚOK ČSCH Roman Kučera a předseda klubu strukturových holubů Pavel Drba.
Po obědě za zvuků líbezných písniček dvou harmonikářů Aleš Bukovský podepisoval nově vydanou knihu.
Slavnostní fanfára na trubku Jirky Macha zakončila velice zdařilý sváteční den a poslala Klub chovatelů holubů českých bubláků do dalšího chovatelského storočí..

                                  250636748_4588445144527404_7308056878968479119_n.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář