Jdi na obsah Jdi na menu
 


Možnost dotace klubům národních plemen

24. 6. 2019

Milí přátelé v klubu.

 

Chtěl bych vás předběžně informovat a možnosti dotace klubům národních plemen holubů, kterou vyhlásil Svaz. Jedná se o vystavení v letošním roce na zahraniční výstavě. Možnost dotace klubům je až 30 000,- kč při vystavení  nejméně 20-ti ks holubů národního plemene na zahraniční výstavě v tomto roce. Dotace se pak dělí počtem klubů, kteří vystaví a splní podmínky( 20ks, katalog, oceňovací lístek..)

Hned jsem se spojil s naším členem na Slovensku Milanem Mičou  a při osobní návštěvě dohodl možnost propagace klubu na výstavě v Gbelech. Výstava se koná poslední zářijový víkend 28. a 29. 9.2019. Výstavu obešleme s Milanem Maruškou v počtu nejméně 20-30ks, Milan Miča chce doplnit další o bubláky něm., alt.  Po této stránce bez problémů. Proč vám ale píšu. Naše představa je ta, že na Katalogu na přední stránce bude zároveň logo  našeho klubu a Propagační vástava českého bubláka. Rovněž jsem přislíbil 5 čestných cen pro tuto výstavu, kde bude na podstavcích: Gbely 2019 a na p rotilehlé straně věnuje Klub chovatelů českých bubláků. Píši vám to s předstihem, aby jste o tom věděli a na výjezdové poradě klubu v Osinalicích(poslední srpnovou sobotu) bych to nechal odsouhlasit. O možnosti zakoupení čestných cen by měla rozhodovat členská základna. Můžete se s předstihem vyjádřit a své stanovisko poslat mailem, budu rovněž rád.

 

Ještě jedna informace-první víkend v říjnu chceme propagovat českého bubláka v Soběslavi(neprošla tam Speciálka) Účast přislíbil Fanda Kouba, Jára Horka, Milan Maruška a já. Chceme tam dát asi 8-10volier po 5 ks různé barvy. Pokud by jste měl někdo o tuto akci zájem, budu jen rád, ozvěte se mi. 19.6. jedeme do Soběslavi na prodloužený víkend na kola a mohl bych i upřesnit počet..

 

Hezké dny i radost na holubníku,

 

přeje,

 

Fér Miroslav

jednatel klubu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Výroční členská schůze..

(Fér Miroslav, 30. 1. 2020 8:50)

Milí přátelé ZPRAVODAJ 1/2020 je v tisku. Než k vám však dorazí, chtěl bych vás informovat o konání výročky, která se koná tradičně v Lysé nad Labem a to v sobotu 7.3.2020 v 10,00 hod.
Těším se na vás.

Slovensko-Gbely 2019

(Fér Miroslav, 30. 9. 2019 12:32)

Milí přátelé v klubu. Chtěl bych vás seznámit s propagací českého bubláka na zahraniční výstavě(možnost dotace od Svazu) Od středy 26.9. do neděle 29.9.2019 jsme s Milanem Maruškou navštívili, ale i přivezli české bubláky do městečka Gbely na Slovensku. Po celou dobu se o nás staral Milan Miča u kterého jsme i spali. Nádherná výstava, Gbelské hody, tedy i velká účast na výstavě, úžasní lidé. Co nás však překvapilo, vystaveno bylo 70 ks bubláků, z toho 51 českých. 4 němečtí, 4 altenburští, 11 arabů. Nádhera. Za náš klub vystavil Milan Maruška 16 českých bubláků , já rovněž 16 ks, Milan Miča 11 českých a 4 německé. Slovenští přátelé to pojali ve velkém a naší expozici přidělili zvláštní místo a při vyhlašování výsledků dokonce prezentovali jako Špeciální výstavu klubu českých bublákov na Slovensku. Čestné ceny předával sám primátor Gbel ing. Jozef Hazlinger. Cesta dobrodružná, ale to je již jiný příběh.

Poděkování

(Bohuslav Potůček, 24. 6. 2019 21:54)

Přátelé patří vám převeliké poděkování za propagaci našeho českého bubláka. Stejně tak zato, že se pokusíte získat dotaci pro klub. Určitě bychom se měli zapojit i my mladší. Já jsem tedy nováček a zatím nemám až takový materiál ze svých odchovů. Věřím že do budoucna se začnu rychle zapojovat. Děkuji kamarádi - přátelé. Bohouš P.