Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z Včs konané dne 21.března 2015

Zápis z výroční členské schůze chovatelů holubů českých bubláků konané 21. března 2015
v Lysé nad Labem – Na Viničkách 58

Za vedení klubu : předseda klubu – Miroslav Červený
                  jednatel – Miroslav Fér
                  pokladník – MUDr. Jan Vaník
Výroční členské schůze se zúčastnilo 22 členů a 4 hosté, omluveni př. Miroslav Vesecký.

Schůzi zahájil př. Miroslav Fér. Přivítal přítomné členy klubu, informoval o bodech, které se budou na schůzi projednávat.
Program:
Souhrnná zpráva výboru klubu
Zpráva pokladníka
Zpráva kontrolní a revizní komise
Předání pohárů ze speciální výstavy
Diskuze k předneseným zprávám
Závěr

1. Souhrnná zpráva výboru klubu
Př. Červený přivítal přítomné a poděkoval př. Férovi za poskytnutí azylu na farmě, kde můžeme již tradičně pořádat své výroční členské schůze a přečetl zápis z minulé výroční členské schůze.
Následně přednesl obsáhnou zprávu ze svého pohledu. Pohovořil o dni českého bubláka a poděkoval př. Bohuslavu Pauzrovi za zajištění akce a doprovodného programu na své farmě v Osinalicích.
Dále okomentoval Celostátní výstavu v Lysé nad Labem konanou 14. – 16.11.2014, na které byla vystavena důstojná kolekce bubláků, co do počtu holubů, ale i barevných rázů. Zkritizoval však menší připravenost holubů na tak významnou výstavu – neupravené vrkoče, zalámaný a znečištěný rous.
Při výstavě Náš chovatel v Lysé nad Labem 17. – 18.1.2015 se konala speciální výstava našeho klubu. Kvalita vystavených bubláků a pestrost barevných rázů byla kvalitní a typ vystavených bubláků se stále zlepšuje. V letošním roce se neposuzovalo sudá lichá z důvodu zpracování do katalogu výstavy, na posouzení holubů to však nemělo žádný vliv. U bubláků byl vystaven propagační panel klubu a po oba dva dny byly dodávány na klece propagační letáky našeho klubu. Výstava jako taková byla velice pěkná v prostorné hale, jedinou nevýhodou pro vystavení většího počtu bubláků vidím ve vyšších poplatcích.
Př. Červený následně podrobně ohodnotil všechna vystavená plemena a barevné rázy bubláků a poděkoval za propagaci českého bubláka na regionálních výstavách a výstavách vyššího typu.
Dále přednesl soutěže, které se hodnotí na speciální výstavě (po zpracování předá př. Férovi, který je zveřejní v klubovém zpravodaji), poté přečetl šlechtitelský plán Českého bubláka, který zpracoval př. Pavel Řiháček. Na závěr vyřídil pozdrav od služebně nejstaršího člena klubu, př. Miroslava Veseckého.

Př. Miroslav Fér informoval, že náš klub vešel do roku 2014 s 52 členy.
V roce 2014 náš klub navždy opustili př. Podolský Josef a př. Vydrař Jaromír.
              Př. Fér vyzval přítomné k uctění jejich památky minutou ticha.
K dnešnímu dni v našem klubu ukončili členství : př. Vadlejch J., př. Jelínek J. a př. Končel P.
Do klubu se nám hlásí tři noví členové : Dušan Pitrmoc, Monika Sýkorová a Petr Řiháček
(v diskuzi proběhlo hlasování o přijetí a všichni členové byli přijati).
Př. Fér poděkoval všem vystavovatelům za účast na speciální výstavě klubu českého bubláka a konstatoval, že se soutěží o 15 pohárů plus nový pohár na málo chovaný barevný ráz.

2. Zpráva pokladníka
Př. Jan Vaník přednesl zprávu příjmů a výdajů v klubové pokladně za rok 2014.
Dále přednesl návrh rozpočtu na rok 2015.

3. Zpráva kontrolní a revizní komise
Kontrolní a revizní komise pod vedením předsedy př. Jiřího Schauera provedla kontrolu dokladů a neshledala žádné nesrovnalosti.

4. Předání pohárů ze speciální výstavy
Př. Miroslav Červený a př. Miroslav Fér předali úspěšným chovatelům poháry ze speciální výstavy holubů Českých bubláků, konané při výstavě Náš chovatel v Lysé nad Labem dne 17.-18.1.2015.

5. Diskuze k předneseným zprávám
Př. Červený vyzvednul ze svazu sochu českého bubláka, která byla považována za ztracenou. Tuto sochu vytvořil sochař v Praze roku 1924, byla putovním oceněním na nejlepší pár českého bubláka. Cena váží 15kg.
Př. Fér pohovořil o korespondenci mezi př. Outratou B. a př. Šindelářem z Kanady, do které se také zapojil ohledně bubláků a bublání.
Návrhy na příští klubovou výstavu – Lysá nad Labem 2016, Velvary – začátkem října 2015, Louny při okresní výstavě 6.11. 2015. Jako první v diskuzi se vyřadily Velvary z důvodu brzkého termínu. Následným hlasováním členská základna rozhodla pro Lysou na Labem v lednu 2016.
Př. Červený se zeptal přítomných, jak jsou spokojeni s novým způsobem posuzování holubů – na toto téma navázala diskuze.
Př. Fér nechal hlasovat o ukončení členství v klubu těchto členů – př. Janoušek I., př. Hejný J., př. Kubinec J. a př. Lacko M. ze Slovenska. Členská základna rozhodla o ukončení jejich členství  z důvodů neplnění členských povinností.

6. Závěr
Členská schůze bere na vědomí:
Souhrnnou zprávu výboru klubu za rok 2014
Zprávu pokladníka
Zprávu kontrolní a revizní komise

Členská schůze schvaluje:
Přijetí nových členů
Speciální výstavu v lednu 2016
Návrh rozpočtu na rok 2015
Ukončení členství výše jmenovaných

Členská schůze ukládá na rok 2015:
Zvyšovat chovatelskou základnu
Vydávat dvakrát ročně informační zpravodaj
Uspořádat speciální výstavu klubu českého bubláka
Uspořádat dvě členské schůze
Provozovat internetové stránky klubu
Podporovat málo chované rázy českého bubláka
Zpracovat soutěže hodnocené na speciální výstavě a zveřejnit je v klubovém zpravodaji


Zápis provedl : př. Antonín Blaháček
Ověřovatel zápisu : př. Miroslav Fér