Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z Včs konané dne 3.března 2018

12. 11. 2019

Zápis z výroční členské schůze chovatelů holubů českých bubláků v Lysé nad Labem-Na Viničkách 58, dne 3.3.2018.

 

 

Za vedení klubu: předseda - Miroslav Červený

                            jednatel   - Miroslav Fér

                            pokladník- MUDr. Jan Vaník

 

Výroční členské schůze se zúčastnilo 20 členů a 4 hosté, omluveni př. Pankrác,Miča Krausová, Smola, Míka, Hőpp, Petrovický,

 

Schůzi zahájil př. Miroslav Fér, přivítal přítomné a informoval o bodech, které se budou na schůzi projednávat.

 

Program:

 

  1. Souhrnná zpráva výboru klubu
  2. Zpráva pokladníka
  3. Zpráva kontrolní a revizní komise
  4. Přijetí nových členů
  5. Volba nového výboru
  6. Předání pohárů ze speciální výstavy
  7. Diskuze k předneseným zprávám
  8. Závěr

 

  1. Souhrnná zpráva výboru

 

př. Červený přednesl obsáhlou zprávu, která byla průřezem veškerého dění v chovu a směrování vývoje českého bubláka  minulého 5-ti letého období. Poděkoval př.Pauzrovi za uspořádávání setkání na jeho farmě v Osinalicích.

Zevrubně zhodnotil Speciální výstavu v Lysé nad Labem 17.11.-19.11.2017.Poděkoval za propagaci bubláků na výstavách všech stupňů.

 

př.Fér informoval o počtu členů ke dni 3.3.2018. Jedná se o 43 členů, kteří chovají 565 párů českých bubláků, 30 párů bucharů, 22 altenburských, 10 tureckých, a po 4 párech voglandských, bernburských a franckých.

Dále informoval o setkáních v r.2017(výroční schůze, výstava Náš chovatel 2017 a Osinalice)

Minutou ticha nechal zavzpomínat např.Pavla Šmejkala a Jendu Langra, kteří nás v loňském roce opustili. Poděkoval př.J.Míkovi za práci vzdělavatele klubu a nechal mu poslat pozdravný dopis+dárkový koš. Rovněž byl napsán a všemi podepsán dopis pro př.Karla Smolu.

 

  1. Zpráva pokladní

 

Př. Jan Vaník přednesl zprávu pokladní za minulý rok 2017.

 

  1. Zpráva revizní komise

 

Při té příležitosti revizní komise pod vedením předsedy Jiřího Schauera provedla kontrolu dokladů a neshledala žádných nesrovnalostí.

 

  1. Přijetí nových členů

 

Do klubu se přihlásili dva noví členové: Bohuslav Potůček z Maštova a Ondřej Kabeláč z Milevska. Oba byli jednomyslně do klubu přijati.

 

  1. Volba nového výboru.

 

Vedení voleb se ujal Ivan Janoušek. Již v loňském roce avizoval Jan Vaník, že jako pokladník chce končit a ze zdravotních důvodů ukončil i funkci vzdělavatele Jiří Míka. Oběma bylo poděkováno. Nový výbor byl zvolen v tomto obsazení:

 

Miroslav Červený         předseda

Miroslav Fér                  jednatel

Ing.Jiří Mach                 pokladník

František Charvát         místopředseda

Ing.Aleš Bukovský         vzdělavatel

Jiří Schauer                    předseda revizní         komise

Jiří Šulc                           člen revizní komise

Milan Jaborník              člen revizní komise

Antonín Blaháček           řádný člen výboru

 

  1. Předání pohárů ze speciální výstavy

 

Předseda Miroslav Červený a jednatel Miroslav Fér předali úspěšným chovatelům Poháry za Speciální výstavu konanou při CV v Lysé nad Labem-17.11.-19.11.2017

 

  1. Diskuze k předneseným zprávám

 

-př.Bukovský informoval o připravované Evropské výstavě v Dánsku a vyzval chovatele k propagaci českého bubláka na této významné události.

 

-př.Vaník navrhl dotaci klecného na příští Speciálku v hodnotě 20,-kč na vystavený kus.Odůvodnil to tím, že se v posledních pěti letech navýšil zůstatek na účtu.

 

-př.Červený poděkoval všem chovatelům kteří vystavují na výstavách všech typů a tím propagují českého bubláka široké veřejnosti.

 

-př. Fér informoval o vzrůstajícím zájmu o českého bubláka i o kladném hodnocení klubu, jako takového, širokou veřejností.

 

-př. Červený při této příležitosti poděkoval př.Bukovskému i př. Veselému, za propagaci bubláka v chovatelských periodikách.

 

-v rozpravě o uspořádání Speciální výstavy klubu bylo rozhodnuto, že výstava se uskuteční při Celostátní výstavě na podzim v Lysé nad Labem. Rozhodlo o tom hlasování, kdy pádný důvod byl, že takto velké výstavy navštíví tisíce lidí. Proti tomu různé regionální výstavy jen zlomek tohoto počtu.

 

-další letošní klubové setkání se uskuteční v Osinalicích na dni ČESKÉHO BUBLÁKA  poslední sobotu v srpnu, tj. 25.8.2018 v 9,00 hod.

 

-př.Fér informoval o tom, že po třech letech se mu podařilo vyšlechtit nový ráz českého bubláka a to mandlového.

 

-na závěr přítel Červený poděkoval všem za účast, novému výboru popřál hodně síly do dalšího konání, př. Férovi za možnost setkávání se v Lysé n.L. a schůzi

ukončil ve 14,30 hod.

 

 

 

 

 

 

Zapsal: Fér Miroslav                                          V Lysé nad Labem 3.3.2018